Vechten voor de liefde | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Vechten voor de liefde


Mensen die op een of andere manier ervaring hebben met escalerende conflicten en partnergeweld zitten met steeds terugkerende vragen: Hoe kan het dat we elkaar zo graag zien maar tegelijk zoveel pijn doen? Is er iets mis met mij? Wat met de kinderen? Zal dit ooit overgaan?... Dit boek beantwoordt zeven terugkerende vragen vanuit een opmerkelijke invalshoek. Het toont dat geweld en liefde twee kanten van dezelfde medaille kunnen zijn.

Uit de hand gelopen ruzies en geweld doen ons schrikken. Ze verhullen de innerlijke pijn van liefde achter een harde buitenkant. Geweld ontstaat door spanning die tussen twee mensen groeit als ze de veilige connectie met elkaar verliezen. Dit boek beschrijft deze intense problematiek van binnenuit en reikt handvatten aan om er niet alleen anders naar te kijken, maar ook op een andere manier mee om te gaan.

Eén op de vier volwassenen krijgt in zijn leven met partnergeweld te maken. Dit boek brengt de beleving van deze koppels in conflict. Het is een verhaal dat weinig verteld wordt, maar dat voor de meerderheid van deze koppels opgaat.

Een verhaal over verlangen, onmacht, liefde en verlies. Voor iedereen die van dichtbij of verder af geconfronteerd wordt met spanningen, conflicten en escalaties in koppels.

Auteur(s)
Jef Slootmaeckers, Linne De Loof, Lieven Migerode
ISBN
978-94-6310-691-7
Uitgeverij
Pelckmans
12-02-2024