Bulletpoints BWP 2023/04/24 | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Bulletpoints BWP 2023/04/24

* De BWP heeft na de vastgelegde termijn van 6 jaar opnieuw erkenning aangevraagd als representatieve beroepsvereniging voor de nieuwe Federale Raad voor GGZ beroepen. Dit was slechts mogelijk dankzij de ledeninformatie die elke vereniging heeft aangeleverd aan het BWP bestuur. Eenmaal her-erkend kan BWP opnieuw kandidaten voordragen voor de Federale Raad.


* Het BWP bestuur legde de laatste hand aan een eerste versie van kwaliteitscriteria voor psychotherapeuten en opleidingen in de psychotherapie. Dit document is gebaseerd op het advies van de werkgroep kwaliteitscriteria en feedback van de lidverenigingen. Nu bereidt het bestuur opnieuw een raadpleging voor van de vier verenigingen, om tot een gedragen tekst te komen. Zo kunnen we een gedeeld kwaliteitslabel toekennen aan onze leden en opleidingen. Ook wordt het een belangrijk instrument in verdere onderhandelingen met overheden en mutualiteiten over de kwaliteit van de psychotherapie, voor psychotherapeuten met én zonder WUG beroepstitel.

* Noteer het alvast in je agenda: De BWP nodigt alle psychotherapeut leden van BVRGS, VVGT, VVPT en VVCEPC uit voor haar algemene vergadering op dinsdagavond 30 mei in de lokalen van Syntra, vlakbij het station van Berchem (er worden ook parkeerplaatsen voorzien). Op de agenda staan onder meer het afscheid van een groot aantal bestuursleden van het eerste uur en de verwelkoming van de nieuwe bestuursleden. Een formele uitnodiging en link voor inschrijving volgen.