Historisch akkoord VVKP reactie BVRGS | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Historisch akkoord VVKP reactie BVRGS

Beste Leden,

 

Gisteren verkregen wij via de VVKP het nieuws over het akkoord rond de financiering inzake de psychologische zorg. Op dat moment werd ons gezegd dat er in de tweede helft van augustus zorgzaam en gedegen gecommuniceerd zou worden. Echter, vandaag al blijkt dit nieuws de pers bereikt te hebben. We begrijpen dat dit veel onrust veroorzaakt. Het beïnvloedt ons beroep inhoudelijk en organisatorisch en het raakt ons allen als collega’s.

 

De bestuursleden van de BVRGS zetten zich momenteel in om meer zicht te krijgen op de implementatie van dit akkoord en de gevolgen ervan op de werking van AL onze leden. We zijn er ons van bewust dat deze beslissing zijn effect heeft op het werk van onze psychotherapeuten met of zonder het WUG-statuut. We merken op dat in de conventie men spreekt over eerstelijns psychologische zorg en  gespecialiseerde psychologische zorg. Er wordt niet gesproken over psychotherapie als medisch wetenschappelijke erkende behandelvorm. Ook onze counselors worden niet vernoemd. (https://www.health.belgium.be/nl/psychotherapeut)

 

Het bestuur van de BVRGS maakt de komende periode werk van het grondig bestuderen van de implicaties van deze conventie. Onze juristen bekijken de teksten en zullen ons adviseren. Een zorgvuldig overwogen standpunt, in samenwerking met de BWP, zal worden ingenomen en een strategie in verband met te nemen stappen zal worden uitgewerkt.

 

We houden jullie op de hoogte,

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Joeri Vilas Arras

Voorzitter BVRGS

 

Berichtgeving is alvast te vinden op:

 

“Historisch akkoord over de financiering inzake de psychologische zorg”

https://vvkp.be/nieuws/historisch-akkoord-over-de-financiering-van-psychologische-zorg

 

https://www.riziv.fgov.be/SiteCollectionDocuments/overeenkomst_versterkt_psychologisch_zorgaanbod_voor_iedereen.pdf