Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
Deel 1

Zien jullie het bos door de bomen nog als het aankomt op de juridische situatie betreffende psychotherapie? Wij ook niet. 

In het voorjaar organiseert BWP in samenwerking met de verenigingen daarom twee Webinars, waarop juristen Jellina Buelens en Eline Smeuninx van Arcas Law ons wegwijs maken in het landschap zoals het er nu uitziet. Er zal ook zeker ruimte gemaakt worden voor vragen en uitwisseling. 

 

In deze presentatie wordt op algemene wijze geschetst wie de psychotherapie nog mag uitoefenen en onder welke voorwaarden. Sinds 2016 is de psychotherapie door de wetgever namelijk gekwalificeerd als een beschermde handeling. Hierdoor blijft de uitoefening van de psychotherapie op autonome en zelfstandige basis nog slechts voor een beperkt aantal actoren mogelijk. Wel wordt in een aantal overgangsmaatregelen en uitzonderingen voorzien voor zij die de psychotherapie reeds beoefenden vóór de verankering ervan in de WUG in 2016. Alle spelregels worden hier voor u kort op een rij gezet en praktisch toegelicht. 

Deelname aan deze infomomenten is gratis voor BWP/BVRGS leden. Inschrijven kan tem 4/1/2021. De zoom-link ontvangt u ten laatste op de dag zelf in uw mailbox. 

Datum
06/01/2021 19:30 tot 21:00