Manifest | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Manifest

Intussen ligt het congres van Familietherapie in Assisi van juli 23 alweer meer dan een half jaar achter ons. Van bij de start werd aangegeven dat de krachtlijnen van het congres zouden gebundeld worden in een Manifest. Via het Manifest wil men systeemtherapeuten van over de hele wereld verbinden met elkaar en oproepen om het holistische systemische gedachtengoed te blijven uitdragen en toe te passen in de praktijk. Het Manifest geeft woorden en context aan de kracht en het belang van systemisch denken en werken. Het roept op om dit ook uit te dragen binnen de uitbouw van de mentale gezondheidszorg en in het sociaal- maatschappelijk discours over het belang van de verbondenheid van gezinnen en gemeenschappen met hun eigen culturele waarden.

 

De voorbije maanden schreef Maurizio Andolfi samen met een internationale groep van familietherapeuten aan dit Manifest. Onze Belgische Greet Splingaer is lid van de internationale faculteit en kreeg, na haar meewerken aan het Manifest, de opdracht om het in het Nederlands in de lage landen te verspreiden. 

 

BVRGS is zeer erkentelijk voor Greet voor haar bijdrage bij dit belangrijk werk en verspreidt het manifest nu met graagte!! Je kan het Manifest terugvinden via deze link.

 

Mogelijk inspireert het om ons als systeemtherapeuten over de landsgrenzen heen meer te verenigen en de krachten te bundelen om ook maatschappelijk meer onze stem te laten horen.