Word lid als counselor | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Word lid als counselor

Gefeliciteerd en welkom, u zet een belangrijke professionele stap met u aanvraag tot lidmaatschap van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling. De BVRGS is lid van de Europese Vereniging voor Familietherapie EFTA – NFTO.

Systemische Counselors hebben een opleiding van twee jaar gekregen in een door de BVRGS erkend opleidingsinstituut.

Belangrijke stappen

1. Toelatingsvoorwaarden

Zorg dat uw aanvraag beantwoord aan onze toelatingsvoorwaarden (basisdiploma, erkende opleiding en het minimum aantal jaren ervaring). Startte u tweejarige opleiding na 1 januari 2015? Bezorg ons een bijkomend attest van de vereiste minimum uren vervolgsupervisie (25 uren) na de opleiding. Volgde u deze vervolgsupervisie nog niet, dan kan u voor maximum 1 jaar aspirant-lid worden.

2. Inschrijvingsgeld

Als aspirant-lid betaal u 35 € inschrijvingsgeld, te storten op rekening van de BVRGS BE43 0688 9837 2601 / BIC: GKCCBEBB. Het inschrijvingsgeld bedraagt 70 € voor volwaardige leden.

Wordt u als lid (of aspirant-lid) aanvaard, dan verrekenen we uw inschrijvingsgeld met uw jaarlijkse lidgeld (70 € voor aspirant leden en 140 € voor volwaardige leden). Beantwoordt uw aanvraag niet aan de toelatingsvoorwaarden, dan betalen we het inschrijvingsgeld niet terug. Zorg dus voor een volledig dossier. U kan enkel een aanvraag doen als aspirant lid indien de vervolgsupervisie nog niet werd afgerond.

3. Beslissing toelatingscommissie

De toelatingscommissie komt drie keer per jaar samen. Dossiers die volledig zijn (aanvraag + documenten + inschrijvingsgeld) vóór 1 januari, 1 mei of 1 oktober worden voorgelegd aan de toelatingscommissie. De raad van bestuur bespreekt tijdens de eerstvolgende vergadering het advies van de toelatingscommissie.

4. Lidgeld

BVRGS-leden betalen jaarlijks € 140 lidgeld, aspirant-leden € 70. Het lidgeld omvat een abonnement op het tijdschrift Systeemtherapie. De BVRGS organiseert een jaarlijkse studiedag (derde vrijdag van maart). Een belangrijk evenement om bij te blijven in uw vakgebied én om te netwerken met de community.

Meer info: zie toelatingsvoorwaarden of mail naar info@bvrgs.be

Klik op 'verzenden' en het secretariaat ontvangt uw aanvraag. Wij nemen persoonlijk contact met u op voor de verdere opvolging van de procedure.

LET OP !!! Volgende documenten dient u te bezorgen: 

- Voor aanvragen leden: basisdiploma, attest 2-jarige opleiding, attest vervolgsupervisie. Indien je een aanvraag doet en je volgde een 3-jarige opleiding incl. de vervolgsupervisie gelieve dit duidelijk te vermelden.

- Voor aanvragen aspirant-leden: basisdiploma, inschrijvingsbewijs vervolgsupervisie.

Bij niet betaling van het inschrijvingsgeld is je dossier niet volledig en zal de toelatingscommissie je dossier niet behandelen.

Bezorg ons zoveel mogelijk documenten digitaal. Per post aanvaarden wij geen aangetekende zendingen.

Toelatingsvoorwaarden voor Systemische Counselors

Identificatiegegevens
Opleiding tot Systeemcounselor
Diploma Hoger Onderwijs
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
8 MB limiet.
Toegestane types: pdf.
Huidige werksetting als systeemcounselor/gezinsbegeleider
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
8 MB limiet.
Toegestane types: pdf, jpg, doc, docx, xls, xlsx.