De omzwervingen van Amor: huldeboek voor Lieven Migerode bundelt thema’s als liefde, relaties en therapie. | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

De omzwervingen van Amor: huldeboek voor Lieven Migerode bundelt thema’s als liefde, relaties en therapie.

Liefde is mooi en liefdesrelaties maken het leven de moeite waard. Liefde zorgt voor gehechtheid, intimiteit, verlangen, seksualiteit. Maar liefde is ook complex en relaties zijn vaak moeilijk. Geliefden krijgen te maken met obstakels zoals ontrouw, verlies en ziekte. En soms kunnen ze die niet alleen overwinnen.  Een therapeut kan helpen om de relatie weer op het goede spoor te krijgen en koppels de nodige veerkracht te geven om de uitdagingen te overwinnen.

 

De auteurs in dit boek zijn nationale en internationale experts ter zake: Sue Johnson, Maurizio Andolfi, Karin Wagenaar, Sofia Prekatsounaki, Luk Gijs, Paul Enzlin, Alfons Vansteenwegen, Luc Van de Ven, Lies Van Assche, An Hooghe, Geertje Walravens, Barbara Lavrysen en Peter Rober. Zij zijn stuk voor stuk ervaren therapeuten die elk dieper ingaan op een thema dat verbonden is aan de omzwervingen van Amor.

 

Naast hun eigen expertise zijn ze ook allemaal leermeesters, collega’s of leerlingen van Lieven Migerode. Dit boek is dan ook een huldeboek voor de man die in Vlaanderen en Nederland al decennialang het boegbeeld is op het vlak van hulp aan koppels. Als auteur, opleider, psychotherapeut en mentor is Lievens bijdrage aan het werkveld rijk en indrukwekkend.

 

Peter Roberklinisch psycholoog en gezinstherapeut, heeft alle bijdragen gebundeld. Hij is hoogleraar aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven) en auteur van verschillende boeken, waaronder Samen in gezinstherapie (2017) en Werken met samengestelde gezinnen (2022).

 

Auteur(s)
Peter Rober (red.)
ISBN
ISBN 978-94-6401-742-7
Uitgeverij
Pelckmans
06-05-2022