Verlangen naar Verbinding | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Verlangen naar Verbinding

Het diepste verlangen van mensen is verbonden te zijn en te blijven met hun dierbaren. Het zijn relaties die ons maken of breken en de kwaliteit van ons bestaan bepalen.

Gerrie Reijersen van Buuren beschrijft, aan de hand van relationele, natuurwetten en principes, hoe je menselijke verbindingen tot stand brengt en onderhouden kunt waarbij je jezelf en de ander recht doet.

Deze relationele natuurwetten zijn door Prof. I. Boszormenyi-Nagy beschreven en uitgewerkt in een 30 tal begrippen. Reijersen van Buuren heeft de meest praktisch inzetbare uitgewerkt.

Ieder hoofdstuk omvat zo’n prominent begrip wat zij in delen praktisch uitwerkt. Ieder deel illustreert zij met een casus uit haar praktijk waarbij zij vervolgens haar overdenkingen tijdens het werken met die cliënt verwoordt. Tenslotte eindigt ieder deel met een concrete tip/handreiking/suggestie waarmee je als lezer in de praktijk aan de slag kunt. In dit boek maakt zij niet alleen deze relationele natuurwetten inzichtelijk maar mede middels de bekende Beeldtaal, laat zij de lezer meekijken in het hoofd van de therapeut. Dit laatste is zeer gewaagd en maakt het boek interessant voor zowel de therapeut als de cliënt.

Verlangen naar Verbinding
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 252
Prijs: €22,95

Auteur(s)
Gerrie Reijersen van Buuren
ISBN
978-94-92398-04-8
Uitgeverij
ACCO
29-09-2017