Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Luister naar mij. Kinderen helpen na trauma

Hoe help je kinderen een trauma verwerken ?


Wanneer kinderen getuige of slachtoffer zijn van een traumatische gebeurtenis ervaren zij machteloosheid en controleverlies. Een aantal kinderen zal hierna stressreacties vertonen. De steun die een kind uit zijn onmiddellijke omgeving krijgt, zal mee bepalend zijn in het verwerkingsproces van het trauma. Goed reageren op de signalen van een kind, stressreacties herkennen en steun bieden op het juiste moment zijn cruciaal in het verwerkingsproces.

Luister naar mij geeft in heldere taal inzicht in trauma en hoe het verwerken van een traumatische gebeurtenis bij een kind verloopt. Naast kennis biedt het boek heel wat praktische tips om kinderen met traumasignalen te ondersteunen.

Luister naar mij is een waardevolle bron van informatie voor alle hulpverleners die te maken hebben met trauma bij kinderen.


'Ingrid Delameillieure heeft de gave zich helemaal te kunnen geven voor de zorg voor het getraumatiseerde kind. Dit maakt het boek voor mij zo intens. Denken over traumazorg als leidraad die mensen beter leert leven;'
Peter Adriaenssens, kinderpsychiater


Ingrid Delameillieure is klinische psycholoog en gezinstherapeut. Zij werkt in het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Limburg en de Communicatiegroep Hasselt. Zij is lid van de Deontologische Commissie van de BVRGS.

Auteur(s)
Ingrid Delameilleure
Uitgeverij
Lannoo Campus
24-06-2014