Goed genoeg? Een nieuwe visie op ouderschap | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Goed genoeg? Een nieuwe visie op ouderschap

Wanneer ben je een goede ouder? Het beeld dat sterk leeft in onze prestatiegerichte maatschappij is dat je er als ouder voor moet zorgen dat je kind zich kan ontwikkelen tot een zelfredzame en op alle vlakken succesvolle volwassene. Iedere ouder doet zijn uiterste best om aan die verwachtingen te voldoen.
In Goed genoeg? presenteert Inge De Waele geen bundeltje kant-en-klare opvoedadviezen. Wel leert ze ouders het spanningsveld tussen ouder en kind te omarmen. Het boek leert ouders anders kijken naar ouder-kindrelatie en eventuele moeilijkheden bij de opvoeding.

Inge De Waele werkte vijftien jaar lang als psycholoog en sociaal pedagoog voor een vormingscentrum gespecialiseerd in onderzoek naar opvoeding en voor- en naschoolse opvang van kinderen. Sinds 2004 is ze verbonden als lector aan de vakgroep Sociaal Werk van de Hogeschool Gent. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor systeempsychotherapie.

Ze debuteerde in 2003 met het baanbrekend boek Samen uit elkaar. Ouder blijven na de scheiding

Auteur(s)
Inge De Waele
ISBN
ISBN 978 94 6337 015 8
Uitgeverij
Pelckmans Pro
18-12-2016