Kerstboodschap Voorzitter BVRGS | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Kerstboodschap Voorzitter BVRGS

Beste leden van de BVRGS,

 

Na een wandeling in een koud maar prachtig winterbos neem ik, met een kopje thee en wat overgebleven pepernoten, de tijd om deze laatste nieuwsbrief van 2022 voor jullie te schrijven. Het is zondagnamiddag. Ik weet het, dit is niet meteen binnen de ‘werkuren’, maar ik doe het graag. Ik weet immers: ik ben niet de enige die aan het werk is voor onze vereniging.

Wendy, die ons secretariaat verzorgt, is heel druk bezig met alle voorbereidingen om het lidgeld te regelen. Hoewel het elk jaar veel vergt om dit betrouwbaar en zorgvuldig te doen, vraagt het nu wel wat extra focus en inspanning. Onze website en de achterliggende processen hebben immers een heus ‘migratieproces’ achter de rug en we zoeken onze weg daar momenteel in. Ik denk aan de vele overlegmomenten met Joeri, Kris, Wendy, Danny, Jill en Kurt om alles af te stemmen op onze en op jullie noden. Hoe goed is het om hierin te kunnen rekenen op ieders deskundigheid en betrokkenheid. De resultaten van dit proces zullen voor jullie in 2023 meer merkbaar zijn. Vooreerst komt er kortelings een mailtje met de uitnodiging om ook in 2023 lid te blijven van onze vzw. Jullie zijn alvast heel erg welkom!

Sofie, Jil, Liesbeth en Raymonde sleutelen aan de bio’s en de abstracts van de 14 (!!) sprekers van onze jaarlijkse studiedag op 17 maart 23.  ‘Let’s talk about sex’.  Joeri, het ‘Bureau’ past de flyer nog aan opdat Cinthe hem nogmaals zou kunnen posten op Linkedin. Momenteel werken we aan een vlot systeem, zodat jullie zich tegen midden januari kunnen inschrijven voor drie boeiende workshops. Iets om naar uit te kijken! Al wordt het moeilijk kiezen, denk ik..?

 
Ik krijg telefoon van Annemie. Morgen zetelt zij met Hugo in de BWP. De BVRGS vertegenwoordigt het systeemdenken binnen dit overlegorgaan, waar de vier therapiestromingen elkaar ontmoeten. We stemmen af rond de thema’s en ik voel ook hier dat we twee inhoudelijk sterke mensen hebben, die onze standpunten met zorg en in verbinding kunnen brengen op deze vergadering.

Ik kijk in mijn agenda. Nog enkele dagen en het is kerstvakantie. Ik  merk hoe mijn laatste werkweek van 2022 eindigt en ik glimlach. Vrijdagmiddag overleg ik met Cinthe, Hugo en Koen (het dagelijks bestuur) in het Van Der Valk Hotel in Mechelen. We willen deze fijne locatie verkennen, want zoals jullie wel weten is dit the place to be voor onze denk-tweedaagse van 10 en 11 februari. Hier nodigen we jullie allen uit om mee te denken over de toekomst van onze vzw. Dit evenement krijgt meer en meer vorm, mede door jullie enthousiasme. Yves en ik gingen mochten diverse mensen binnen onze vzw ter voorbereiding beluisteren, in commissies en opleidingsinstituten. Het is erkentelijk hoe het belang van het bestaan van onze vereniging onderstreept wordt én ook hoe divers en complex onze uitdagingen zijn. Ik voel me dankbaar voor de openheid en de sfeer van samen-zoeken en kijk hoopvol uit naar deze tweedaagse. Meer concrete info volgt eind januari, maar noteer alvast: 

- 10 en 11 feb 23

- Van der Valk Hotel Mechelen: aan de rand van de stad (je hoeft de beruchte nieuwe Vesten dus niet te trotseren)

- Gratis deelname en overnachting obv 2-persoonskamer

- Vrijdag: onthaal 9h, start 9.30 tot 17h, diner voor deelnemers

- Zaterdag: ontbijt voor deelnemers, onthaal 9h, start 9.30 tot 16h

- Parkeren in de buurt: Keerdok

- Buslijnen 9 en 500 rijden tussen het hotel en Mechelen Station

We kunnen al rekenen op meer dan 50 (!!) deelnemers en dit aantal groeit. Mocht dit evenement dus nog ‘in potlood’ staan in je agenda, zet het dan snel ‘in fluo’! en schrijf je in.


Heel organisch is hieruit ook het volgend initiatief gegroeid.  Aangezien we als systeemtherapeuten en -counselors niet alleen vanuit ons hoofd werken, maar ook vanuit ons lichaam en vanuit ons hart, organiseren we die vrijdagavond, de 10de februari, een dansfeest in het Van der Valk Hotel vanaf 19.30h ! De inkom is gratis, je kan er komen om te netwerken, te ontspannen, samen te genieten. Bugari Express voert je mee op een fabelachtige muzikale reis van de feeërieke Balkan tot het hete Argentinië: melancholiek, weemoedig, passioneel en vreugdevol. Dit kwartet grasduint in de traditionele volksmuziek: bij de accordeon en viool voegden zich een klarinet en een contrabas met een gemeenschappelijke passie voor joodse klezmer, zigeuner- en Balkan-melodieën en tango. Later zorgt een dj voor fijne dansmuziek tot middernacht. Alle systeemtherapeuten, -counselors en onze  sympatisanten zijn welkom. Ook als je  tijdens de denkdagen niet aanwezig kan zijn, hebben we je er heel graag bij! Kom af!! Laat wel op voorhand weten aan Cinthe: cinthe@praktijk-traject.be

 

 

Samen beleid maken, VEEL DANK aan bovengenoemde mensen en aan alle anderen in de commissies, zij hebben de BVRGS in 2022 mee gevormd en gevoed. Samen denken, samen dansen, samen ontwikkelen. Dat staat ons in 2023 te wachten.

Wij systeemdenkers weten als geen ander dat de eindejaarsperiode veel in beweging kan brengen, tussen mensen. Ik wens jullie daarom alle goeds in de komende weken, beste leden. Ik voel een kerst-‘hohoho’ aankomen, maar ik zal jullie deze besparen. Ik zie jullie wat graag terug in 2023!!

 

Hartelijke groet

An Van Herck

Voorzitter BVRGS  

2022/12/19