Systeemtherapeut (24-36 uur) | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Systeemtherapeut (24-36 uur)

Systeemtherapeut (24-36 uur) – De Viersprong Bergen op Zoom

Het huidige team van MBT binnen de Viersprong is enthousiast, leergierig en volop in ontwikkeling. We staan te springen om systeemtherapie meer te integreren in de behandeling en ons denken. We zoeken dus naar jou! Een leuke enthousiaste systeemtherapeut die met ons verder wil bouwen aan goede behandelingen waarin de systeemtherapie en het systeemdenken geïntegreerd is.

Wat ga je doen binnen deze functie?
Mentalization Based Treatment (MBT) is een intensieve ambulante behandeling die zich binnen Bergen op Zoom richt op adolescenten of jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.
Als systeemtherapeut bij de Viersprong geef je systeemtherapie aan deze doelgroep. Je maakt systeembehandelplannen en evalueert samen met het systeem en het team regelmatig de voortgang van de behandeling. Daarnaast verricht je systeem diagnostisch (proces)onderzoek. Door het verrichten van gezins- en systeemonderzoek en de overdracht daarvan draag je binnen het team bij aan de gehele diagnostiek.

Er is veel ruimte voor collegiale intervisie en teamsupervisie. Je werkt nauw samen met directe collega’s en hebt een belangrijke rol om het systeemdenken te integreren binnen de behandelingen.
De inhoud van de behandeling wordt geborgd door het werken met het kwaliteitssysteem zoals ontwikkeld door MBT Nederland. Wil je alles weten over MBT?
Klik hier!

Al met al, zowel in de therapie als daarbuiten is het geheel meer dan de som van de delen. Het aangaan- en onderhouden van een intensieve samenwerkingsrelatie met de cliënten, de betekenisvolle derden om hem heen en collega's is het belangrijkste in deze functie.

Naar wie zijn we op zoek?

• Je hebt bij voorkeur ervaring als systeemtherapeut en ervaring in de GGZ;

• Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met het systemisch behandelen van jongeren/jongvolwassenen met complexe psychische problemen;

• Je kunt goed in een team werken met verschillende disciplines;

• Je bent enthousiast over je vak en draagt dit uit binnen het team;

• Je bent empathisch, nieuwsgierig en respectvol. Je kunt goed zelfstandig, als ook in een team werken en kunt goed omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid;

Wat wij jou bieden
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. Inschaling is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld.

• Een contract voor minimaal 24 uur per week. Wat past er het beste bij jou?

• Jaarlijks € 500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof;

We bieden je een zeer interessante en uitdagende functie in een multidisciplinair team waarin je samen met ervaren collega’s nauw samenwerkt en waarmee je de MBT jongerengroep verder mee ontwikkeld.
• Onbeperkt gebruik maken van online trainingen middels GoodHabitz. Daarnaast is er ook veel ruimte voor eigen ontwikkeling in de MBT methodiek. Je volgt de MBT-opleiding met de mogelijkheid om opgeleid te worden tot MBT (basis)therapeut, supervisor of trainer.
Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de systeemtherapeut die zich hierin herkent en denkt “ja, dit wil ik!”? Wij gaan graag met jou in gesprek en ontvangen graag je sollicitatie! Nieuwsgierig, maar wil je eerst meer informatie? Dan staat Anneke van Doorn, Zorgmanager, je graag te woord. Ze is te bereiken via 06-27145251.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt 
Wij zijn een hoog specialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin. 

De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Contactpersoon
Anneke van Doorn
Postcode + gemeente
Bergen op Zoom
publicatiedatum
Tel
06/27145251
Organisatie
De Viersprong