KLINISCH ORTHOPEDAGOOG minstens 50% Psychiatrisch verzorgingstehuis | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

KLINISCH ORTHOPEDAGOOG minstens 50% Psychiatrisch verzorgingstehuis

KLINISCH ORTHOPEDAGOOG minstens 50% Psychiatrisch verzorgingstehuis

Onbepaalde duur

Je hebt een hart voor mensen en wil werken in een organisatie die deze passie met je deelt. VZW Asster is zo’n organisatie!

In ons psychiatrisch ziekenhuis ‘Asster’ en het Psychiatrisch Verzorgingstehuis ‘De Passer’ bieden we dagelijks meer dan 1000 medewerkers kwaliteitsvolle, professionele, warme zorg aan mensen met psychische problemen. Zorg waarin de mens achter de patiënt centraal staat. Zij doen dit in een uitdagende werkomgeving, met ruimte om te groeien én aandacht voor welzijn.

Het Psychiatrisch Verzorgingstehuis is een woonvorm voor mensen met een langdurige  psychiatrische problematiek en/of verstandelijke beperking. Een verblijf vraagt een medisch (fysiek en psychisch) stabiele toestand waarbij geen intensieve gespecialiseerde zorg nodig is. PVT ‘De Passer’ wil een huiselijke woonomgeving creëren waarin bewoners volgens de principes van psychosociale rehabilitatie en herstel benaderd worden. Het stabiliseren van de psychiatrische problematiek en het optimaliseren van de individuele mogelijkheden met respect voor de persoonlijke beperkingen is een kerntaak.

We zijn op zoek naar een klinisch orthopedagoog voor De Luwte 3. Deze afdeling voorziet een verblijf voor 38 bewoners in drie woningen. Woning 1 en 2  zijn woningen waar bewoners met een verstandelijke beperking verblijven. In Woning 3 verblijven bewoners met een langdurige en ernstige psychiatrische aandoening en nood aan permanente begeleiding.

We bieden je een uitdagende job in een dynamisch ziekenhuis in volle ontwikkeling. Je krijgt ondersteuning en kansen om te groeien in je functie. Ook de vakgroep psychologie biedt collegiale vakinhoudelijke ondersteuning en mogelijkheden tot bijscholing.
 

Functieomschrijving

Als master in de klinische orthopedagogie beschik je over een visum en een erkenning.

Je detecteert specifieke begeleidingsnoden bij bewoners. Je beschikt over diagnostische vaardigheden om met het interdisciplinaire team gericht behandelplannen uit te werken en vorm te geven.

Als orthopedagoog heb je een ondersteunende rol in het interdisciplinair team waarbij je het team inhoudelijk coacht en waar je de medewerkers voorziet van voldoende informatie en vorming om hun opdrachten goed te kunnen vervullen. Dit alles op een steunende en bemoedigende manier.

Kerntaken op dit vlak zijn:

  • Ondersteuning en implementatie van de psycho-sociale rehabilitatie
  • begeleiding van de intervisie
  • mee detecteren en opzetten van gerichte bijscholing op zorginhoudelijk vlak.

Als functioneel leidinggevende en lid van het kernteam/clusterteam lever je een actieve bijdrage in het realiseren van een eensluidende visie over het zorgbeleid van de afdeling en van het PVT in zijn totaliteit. Je draagt ook bij tot het ontwikkelen en realiseren van een aangepast therapeutisch klimaat dat op regelmatige basis wordt geëvalueerd en bijgestuurd.

Je bent lid van het PVTOV (=opname-overleg) en kan daar vanuit je kennis van de verschillende leefgroepen mee advies geven in het opnamebeleid.

Je voert, niet systematisch, individuele gesprekken met bewoner(s). Je kan op die manier niet louter vanuit theoretisch oogpunt maar ook vanuit concrete invalshoek denkprocessen opzetten en begeleidingsadviezen geven.

 

Aanbod

Jobtime is bespreekbaar; minstens 50%.
Weddeschaal: Conform de ziekenhuisbarema’s. Een correcte verloning, aangevuld door verschillende extralegale voordelen (maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, kinderopvang tijdens schoolvakanties, fietslease…). Locatie: Psychiatrisch verzorgingstehuis Asster, campus Stad

 

Wens je bijkomende informatie?

Voor bijkomende inhoudelijke informatie kan je terecht bij:

Annemie Nouwen, klinisch psychologe (011/78 89 50- annemie.nouwen@asster.be)

Lieve Snellinx, PVT-coördinator (011/78 90 00- lieve.snellinx@asster.be )
 

Voor bijkomende algemene informatie kan je terecht bij:

Kitty Messiaen, HR Medewerker (011/78 81 59 – kitty.messiaen@asster.be )

 

Zin in een uitdaging?

Solliciteer dan zeker online en voeg je motivatiebrief en CV zeker toe!

Je kan solliciteren tot en met 25 maart 2022.

 

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

 

 

publicatiedatum
Organisatie
VZW Asster