SEE ON DEMAND, BWP-webinar “De Kwaliteitswet: hete hangijzers voor therapeuten?” | BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie Gezinstherapie en Systeemcounseling

Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

SEE ON DEMAND, BWP-webinar “De Kwaliteitswet: hete hangijzers voor therapeuten?”

De nieuwe kwaliteitswet komt eraan en roept heel wat vragen op. Daar waar psychotherapeuten werkzaam in ziekenhuizen dit principe al beter kennen, vragen heel wat zelfstandigen zich af wat er nu precies voor hen verandert in de manier waarop ze hun praktijk runnen. Om jullie wegwijs te maken in het wat, hoe en waarom nodigen we opnieuw advocaten Jellina Buelens en Eline Smeuninx van Arcas Law uit.

De webinar start met een situering van de wet: Wat is het en voor wie? Vervolgens nemen we de tijd om de artikels die het meest relevant zijn voor ons beroep van naderbij te bekijken. Na de uitleg zal er telkens ruimte gemaakt worden voor individuele vragen:

Topic 1: Patiëntendossier

Topic 2: Portfolio

Topic 3: Praktijkinformatie

Topic 4: Controle organen & procedure

 

* Jellina Buelens behaalde in 2007 haar diploma van licentiaat/master in de rechten aan de KU Leuven en is sinds 2008 werkzaam als advocaat in het medisch en gezondheidsrecht. Heden is zij verbonden aan het kantoor Arcas Law, waar zij mee de praktijkgroep Healthcare, pharma & life sciences leidt. Zij verstrekt advies, bemiddelt en voert procedures betreffende de regulatie van de gezondheidszorgberoepen, het medisch aansprakelijkheidsrecht, de RIZIV-wetgeving, de deontologie van de zorgverlener, het statuut van de zorgverlener, het statuut van de patiënt, samenwerkingsverbanden tussen zorgverleners, etc. Jellina is tevens plaatsvervangend voorzitter bij de Nederlandstalige kamer van de Raad van Beroep van de Psychologencommissie.

 

* Eline Smeuninx behaalde haar diploma Master in rechten in 2014, behaalde het Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek in 2015 en maakt heden deel uit van de praktijkgroep Healthcare, pharma & life sciences van Arcas Law. Eline heeft een bijzondere praktijkkennis opgebouwd inzake ziekenhuisregelgeving met een focus op ziekenhuisfinanciering en het statuut van de ziekenhuisarts. Eline behandelt ook regelmatig dossiers inzake de organisatie en erkenning van gezondheidzorgberoepen met een klemtoon op het beroep van (klinisch) psycholoog. Zij heeft een bijzondere interesse in erkennings- en tuchtprocedures, dit laatste meer bepaald voor de Orde der Artsen en de Psychologencommissie .

 

DE webinar is on demand te bekijken via de ledenpagina (nieuwsbrief archief)