Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

19 November 2021, Counselorcafé: Spreken over geld

De BVRGS organiseert het zesde café voor systemische en andere counselors. Alle leden van de BVRGS zijn welkom! We verwelkomen je graag.

19 november 2021 Counselorcafé: Spreken over geld met Johan Bastiaensen

Opleider, systeemtheoretisch psychotherapeut, coach (Interactie-Academie)

We staan in dit café stil hoe we met cliënten kunnen praten over geld en de betekenis van geld. Geven, ontvangen, lenen, kopen, sparen, verliezen, winnen... Onze relatie met geld heeft een grote impact op ons welzijn. Het hebben van geld
en de zaken die we ermee kunnen kopen, bepalen in grote mate mee of we
‘erbij horen’ of niet. Met geld tonen we dat we culturele activiteiten kunnen doen, dat we op vakantie kunnen gaan, waarover we dan kunnen vertellen tegen vrienden, familie en collega’s, kunnen we zaken kopen die een teken zijn van erbij horen... Anderzijds praten mensen niet makkelijk over geld.

Misschien vinden koppels het zelfs makkelijker om over sex te praten. Blijkbaar is geld iets intiems en is het
al dan niet hebben van geld erg bepalend voor onze identiteit. Tegelijkertijd mogen we geld vooral niet belangrijk vinden: het is zelfs een beetje vies.
Deze ingewikkelde relatie met geld gaan we samen bekijken.

Dat geeft inspiratie om met cliënten over geld te praten. Want mensen hebben hele verschillende perspectieven, waarden en noden als het over geld gaat. Erover kunnen spreken leidt tot meer begrip en inzicht.

 

Counselorcafé 2021: spreken over geld

Inschrijven via onderstaande link:

https://www.bvrgs.be/civicrm/event/info?id=2&reset=1