Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling
Afbeelding

Masterclass Business-Dynamics-in-Families in samenwerking met BVRGS

Informatiefiche Masterclass Business-Dynamics-in-Families

Voor psychotherapeuten, gezins- en relatietherapeuten, systeemtherapeuten en systeemcounselors die meer inzichten willen in hoe bedrijfsdynamieken impact hebben op de familiedynamiek.

Als gezins- en relatietherapeut weet je hoe je met koppels en families moet werken om beweging tot stand te brengen. Maar als je cliënten ook ondernemers zijn, zorgt die verwevenheid met het bedrijf voor een bijkomende en bepalende context.

Bijv. door onderliggende processen en patronen die te maken hebben met het samen leiden van een bedrijf. Het is daar dat we in deze cursus de nadruk op leggen.

Deze opleiding stelt je in staat om de wisselwerking tussen familie- en bedrijfsdynamieken in je processen mee te nemen zodat je je cliënt(en) kan helpen als individu, als familie of koppel en in relatie tot die specifieke professionele context.

Wat je meekrijgt, moet je vervolgens integreren in je eigen stijl.

 

Voor wie is de masterclass bestemd?

Voor psychotherapeuten, gezins- en relatietherapeuten, systeemtherapeuten en systeemcounselors die hun cliënten beter willen begeleiden als meerdere systemen samenkomen en verknoopt geraken.

Deze masterclass is een waardevolle aanvulling op de traditionele opleidingen, en heeft voor de volledigheid niets te maken met een cursus bemiddeling. 

Uit onderzoek blijkt dat veel regelingen in familiebedrijven achteraf zuur opbreken omdat er te weinig aandacht besteed werd aan de emotionele aspecten en relaties.

Hier ligt een belangrijke rol voor familietherapeuten en systeemdeskundigen. 

In de VS werken adviseurs en familietherapeuten reeds jaren samen. Meer zelfs, de therapeuten zijn eerder de vertrouwenspersoon in de eerste lijn. 

 

Wat neem je mee naar huis?

In de masterclass leer je

  • hoe ‘hard issues’ en ‘soft issues’ elkaar raken;
  • specifieke dynamieken herkennen, eigen aan families en koppels met een bedrijf;
  • modellen hanteren uit de wereld van ‘adviseurs familiebedrijven’; 
  • inzicht krijgen in vastlopende patronen en roulerende rekeningen in familiebedrijven;
  • hoe je omgaat met de complexiteit van immaterieel erfgoed in familiebedrijven;
  • hoe je bezorgdheden van alle familieleden in hun verschillende rollen een stem kan geven;
  • hoe je meer kan uitzoomen op thema’s als samen werken en leven, opvolging, overdracht, verlies, verantwoordelijkheid, vrijheid en loyaliteit in de context van een familiebedrijf.

Daarnaast krijg je het uitgewerkt 10-punten Family-Dynamics-Focus-plan en concrete antwoorden en adviezen omtrent je eigen ingebrachte case.

 

“De creatie van de family board is een levend proces en een nieuwe routine om samen sterke funderingen te bouwen voor de komende jaren, als familie én als business.”

Familiebedrijf in West-Vlaanderen

 

Aan het einde van deze masterclass krijg je naast verhelderende inzichten een toolbox met templates en vragenlijsten die je bij jouw begeleidingswerk kan gebruiken, en de basis voor een Family-Dynamics-focusplan, ontwikkeld door Veerle Wullaert.

 

Inclusief

  1. Je neemt deel aan de masterclass van twee opeenvolgende dagen.
  2. Er zijn gezonde lunches, breaks en drinks voorzien.
  3. Je ontvangt de nieuwsbrief, artikels en tips.

 

Praktisch

De masterclass bestaat uit een tweedaagse in een groep van max. 16 deelnemers in een grote maar aangename ruimte. Goed voor de interactie én de gezondheid. 

Bovendien is het leuk en leerrijk om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen.

Wanneer: donderdag 27 en vrijdag 28 augustus 2020

We beginnen om 9u30 en eindigen om 17u.  

Waar: BOXS - Kerkstraat 17, ‘s Gravenwezel.

Parkeren kan in de directe omgeving op 50m van BOXS.

Investering:  

Omdat we rekening houden met de impact van Covid-19 die ook onze sector treft, hebben we de prijs voor de tweedaagse verlaagd tot 550 euro i.p.v. 875, excl. btw.

Heb je een ondernemingsnummer, dan kan je gebruik maken van 30% subsidie via de KMO-portefeuille. Leden van BVRGS krijgen extra 10% korting.

 

Inschrijven kan je op www.veerlewullaert.com/masterclasstherapeuten of stuur een mail naar [email protected], dan doen wij voor jou de rest.

 

Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Voor de voorwaarden zie www.vlaio.be/kmo-portefeuille. Wil je graag hulp bij de aanvraag, neem contact op met Peter op 0475/45.11.08.

Deze masterclass kan ook in huis gegeven worden. Neem voor de voorwaarden contact met Veerle Wullaert op [email protected].

In samenwerking met BVRGS. Leden krijgen 10% extra korting.

 

Cases:

Spanning binnen een koppel omdat er een zakelijke beslissing genomen wordt binnen de bedrijfsfamilie en de aangetrouwde partner zich niet gehoord voelt.

Afgunst tussen twee broers neemt destructieve vormen aan bij de opvolging, nadat moeder plots overleden is.

Een familie heeft beslist de knoop door te hakken betreffende de opvolging. Een jaar later heeft nog niemand een stap gezet. De oudste zoon voelt de druk maar ziet opvolging niet zitten en durft dit niet zeggen. De ouders zitten in de wachtzaal, er gebeurt niets.

Aanmelden nieuwsbrief